مجازات حبس برای مخدوش کردن پلاک خودرو همه مردم در معرض پرتوهای فرابنفش هستند + اثرات یو وی و راه مقابله تصادف ۲ خودروی سواری در محور مشهد-نیشابور با ۸ مصدوم تغییر الگوی باروری کشور در کوتاه‌مدت نجات چهار شهروند از حریق منزل در خیابان امامت مشهد (۵ مرداد ۱۴۰۳) مرگ ۳۵ ایرانی بر اثر تیراندازی در مراسم‌های عروسی و عزا هشدارهای ایمنی آتش نشانی مشهد برای پیشگیری از حریق در گرمترین روز‌های سال پیش‌بینی هواشناسی مشهد تا ۹ مرداد ۱۴۰۳ برنامه‌های سفرتان را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک نگذارید| دزدها در کمین یک فرصت معدوم سازی سه تن مواد غذایی فاسد در سبزوار ساعت فعالیت ادارات و بانک های مشهد و خراسان رضوی در روزهای شنبه و یکشنبه (۶ و ۷ مرداد ۱۴۰۳) تغییر کرد + جزئیات گرمای مشهد نگران کننده نیست تولید گوشت حلال غیرحیوانی در کشور خدمات غیرحضوری برای بازنشستگان و مستمری‌بگیران با اپلیکیشن «تأمین‌من» آخرین اخبار از وضعیت ایرانی‌های بازمانده در عربستان تداوم هوای گرم تا ۳ روز آینده در اغلب مناطق کشور (۵ مرداد ۱۴۰۳) گرما در خراسان رضوی به بالاترین حد خود در یک سال اخیر می‌رسد (۵ مرداد ۱۴۰۳) سقوط چرخ و فلک در تربت حیدریه | ۷ نفر مصدوم شدند (۵ مرداد ۱۴۰۳) آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس اربعین از فردا شنبه (۶ مرداد ۱۴۰۳) | میزان افزایش قیمت‌ها مشخص نیست زلزله نسبتا شدید گهواره کرمانشاه را لرزاند + جزئیات(۵ مرداد ۱۴۰۳) اعترافات تکان دهنده عاملان قتل پسر جوان در جنوب تهران| مشروبات الکلی مصرف کرده بودیم قتل پیرمرد تهرانی توسط همسایه| نزاع بر سر زباله خون به پا کرد
سرخط خبرها

نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد

  • کد خبر: ۲۲۵۶۷۶
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می‌دهد که حاوی کربوهیدرات، فیبر، روغن، املاح و برخی ویتامین هاست.

به گزارش شهرآرانیوز، زهرا اباصلتی در حاشیه نشست آموزشی آشنایی با نان کامل و روش‌های پخت نان، اظهار کرد: براساس نتایج آخرین طرح جامع الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیه‌ای کشور در ایران مصرف سرانه نان معادل ۱۱۷ کیلوگرم در سال (معادل ۳۲۰ گرم در روز) است در حالی که متوسط مصرف سرانه نان در جهان حدود ۶۵ کیلوگرم است و مصرف سرانه سالانه نان در ایران ۳۷ درصد بیش از متوسط مصرف سرانه سالانه کشور‌های خاورمیانه است.

وی با بیان اینکه مصرف کم غلات کامل، جز هشت عامل اصلی خطر مرگ زودهنگام در سال ۲۰۱۹ در ایران بوده است اظهار داشت: غلات کامل و حاوی سبوس منبع غنی منیزیم معدنی هستند که ماده اصلی حدود ۳۰۰ سیستم آنزیمی در بدن است و مصرف این ماده معدنی بسیار برای سلامت قلب، مغز و استخوان‌ها اهمیت دارد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: سبوس خارجی‌ترین لایه دانه گندم است که بر اساس مطالعات مختلف هیچ ماده غذایی جهت تسهیل و بهبود عملکرد دستگاه گوارش با سبوس برابری نمی‌کند به همین دلیل سبوس به طلای گیاهی معروف شده است.

اباصلتی اظهار کرد: سبوس گندم جزء فیبر‌های غذایی نامحلول است که در جلوگیری از یبوست و سایر بیماری‌های روده بزرگ تاثیر زیادی دارند و سبوس جو و برنج جزء فیبر‌های محلول می‌باشند که اثر زیادی در کاهش کلسترول خون دارند و توصیه می‌شود همراه با مصرف سبوس، مایعات و آب فراوانی نیز مورد مصرف قرار گیرد.

وی افزود: فیبر غذایی نقش مهمی در پیشگیری از چاقی، دیابت نوع ۲، سرطان و بیماری‌های قلبی‏- عروقی دارد با این وجود متوسط مصرف روزانه فیبر در بسیاری از گروه‌های جمعیتی کمتر از میزان فیبر توصیه شده می‌باشد.

اباصلتی با بیان اینکه نانی که از دانه‌های سبوس دار گندم (با پوسته) تهیه می‌شود نسبت به نان سفید به طور میانگین دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری دارد تاکید کرد: بهترین نان‌ها، نان‌هایی هستند که از آرد‌های با سبوس بالا (آرد کامل) تهیه شده باشد و در تهیه خمیر آن جوش شیرین استفاده نشود، اما همان‌قدر که توصیه به استفاده از آرد‌های حاوی سبوس در تهیه نان مهم و ضروری بوده و نقش مهمی در سلامتی دارد، افزودن ثانویه سبوس بر روی نان در نانوایی‌ها مضر و ممنوع است و باعث افت کیفیت نان و لطمه به سلامت شهروندان می‌شود.

وی افزود: از نظر علم تغذیه، سبوس غلات باید به طور طبیعی در نان باشد، نه آنکه اول سبوس آرد را با درصد استخراج بالا جدا و بعد سبوس را به آرد اضافه کنند بلکه بهترین حالت مصرف آرد و سبوس زمانی است که دانه کامل گندم آسیاب و آرد کاملش در تهیه خوراکی‌های مختلف استفاده می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برخی افراد سبوس را جداگانه خریداری می‌کنند و در شیر یا ماست مصرفی شان می‌ریزند. این کار هم توصیه نمی‌شود، زیرا سبوسی که جداگانه نگهداری می‌شود، احتمال آلودگی به قارچ و کپک در آن وجود دارد که به راحتی قابل شناسایی نیست و مصرف چنین سبوسی می‌تواند زیانبار باشد.

وی گفت: با وجود اینکه سبوس نان مفید است و فیبر زیادی دارد مقادیر بیش از اندازه آن نیز به دلیل اینکه خودش «اسید فتیک» دارد می‌تواند با اشکال در جذب ریزمغذی‌ها عوارضی مانند کمبود آهن و روی در پی داشته باشد که بایستی با استفاده از خمیر ترش و انجام عمل تخمیر، اسید فیتیک نان حاصله را کاهش داد.

اباصلتی خاطرنشان کرد: یکی از فواید مصرف نان سبوس دار کمک به کاهش وزن است، زیرا غلات سبوس دار بیشتر از غلات سبوس گیری شده در دستگاه گوارش می‌مانند و آب به خود می‌گیرند و احساس سیری بیشتری به فرد می‌دهند. بنابراین کسانی که قصد کاهش وزن سالم را دارند می‌توانند با مصرف نان سبوس دار در رژیم غذایی به هدف خود برسند.

وی گفت: مصرف نان حاصل از آرد سبوس دار با خمیر تخمیر شده باعث پایین آوردن شاخص گلیسمی (سرعت افزایش قند خون)، افزایش قابل دسترس شدن مواد معدنی، مدیریت سندرم تحریک پذیر روده و کاهش نمک در محصولات پخته شده می‌گردد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه افزود: مصرف نان سبوس دار موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش، بهبود بیماری‌هایی نظیر ورم معده و روده، درمان پولیپ‌های موجود در کولون یا روده، کاهش جذب کلسترول خون، کاهش چربی خون و بطور غیر مستقیم کاهش بیماری‌های قلبی‏-عروقی و مهار سکته‌های قلبی می‌گردد.

اباصلتی با بیان اینکه نان سبوس دار سرشار از آهن، اسیـد فولیک، املاح و ویتامین‌های ضروری برای رشـد کـودکان و کمک به بهبود رشد، افزایش هوش و رفتار خوب در کودکان است گفت: مصرف نان سبوس دار جذب قند را کاهش داده و زمینه ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد و برای بیماران مبتلا به دیابت نوع۲ مفید بوده، بطور غیرمستقیم برکنترل فشار خون نیز موثر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->